fina djur

Hej alla kära läsare!
Hoppas allt är bra med er! :)
 
Förra fredagen var jag ute och körde terrängfyrhjuling i fyra timmar i ösregn och snöslask, till följd av en lördag med pay & jump. Därefter var jag helt körd och denna vecka har jag varit sängliggandes med riktigt hög feber. I fredags kväll var det första gången jag kunde pallra mig iväg till stallet för att hälsa på min prinsessa.
 
Igår var det första gången jag fick sitta upp på pållen den här veckan, och dagen till ära passade jag på att rida på travbanan i solskenet. Jag red fram en stund och därefter galopperade vi en hel del för att träna upp konditionen. Jag växlade tempot i intervaller och jag lät henne även galoppera en del på helt lång tygel för att hon skulle få sträcka ut sig ordetligt, vilket var väldigt uppskattat av damen. Därefter tog vi en skrittpaus för att sedan börja jobba mer ordentligt. Lassie har minsan fått för sig att hon absolut inte ska ställa sig i nacken om man har minsta lilla kontakt på yttertygeln, och hon vänder hellre och springer hemåt än att ställa sig. Efter en del bråk fick vi dock igenolm ställningen och därefter var hon jättefin. dock lossnade det bara ordentligt åt ena hållet, så vi får fortsätta att fightas med andra sidan någon annan dag. 
 
Idag åkte jag till stallet sent, för att hoppa tillsammans med Mickan och Sessan. Vi ville bara känna igenom dem lite så vi började med att skritta fram ordentligt, jogga i ca tio minuter och sedan hoppa fram på några låga kryss. Därefter tog vi ett par språng på ett räcke med bommar framför och bakom hindret samt på en liten kryssoxer (också med bommar framför/bakom). Räcket låg på ca 90 cm och oxern på ca 110 cm och båda hästarna skötte sig kanon. Lassie slappnade verkligen av med bakbenen idag, vilket var riktigt skönt då hon brukar knipa en del. Jag tror minsann att fröken min börjar få bättre självförtroende, för jäklar vad hon börjar ta för sig i hoppningen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0