fina djur

Hej alla kära läsare!
Hoppas allt är bra med er! :)
 
Förra fredagen var jag ute och körde terrängfyrhjuling i fyra timmar i ösregn och snöslask, till följd av en lördag med pay & jump. Därefter var jag helt körd och denna vecka har jag varit sängliggandes med riktigt hög feber. I fredags kväll var det första gången jag kunde pallra mig iväg till stallet för att hälsa på min prinsessa.
 
Igår var det första gången jag fick sitta upp på pållen den här veckan, och dagen till ära passade jag på att rida på travbanan i solskenet. Jag red fram en stund och därefter galopperade vi en hel del för att träna upp konditionen. Jag växlade tempot i intervaller och jag lät henne även galoppera en del på helt lång tygel för att hon skulle få sträcka ut sig ordetligt, vilket var väldigt uppskattat av damen. Därefter tog vi en skrittpaus för att sedan börja jobba mer ordentligt. Lassie har minsan fått för sig att hon absolut inte ska ställa sig i nacken om man har minsta lilla kontakt på yttertygeln, och hon vänder hellre och springer hemåt än att ställa sig. Efter en del bråk fick vi dock igenolm ställningen och därefter var hon jättefin. dock lossnade det bara ordentligt åt ena hållet, så vi får fortsätta att fightas med andra sidan någon annan dag. 
 
Idag åkte jag till stallet sent, för att hoppa tillsammans med Mickan och Sessan. Vi ville bara känna igenom dem lite så vi började med att skritta fram ordentligt, jogga i ca tio minuter och sedan hoppa fram på några låga kryss. Därefter tog vi ett par språng på ett räcke med bommar framför och bakom hindret samt på en liten kryssoxer (också med bommar framför/bakom). Räcket låg på ca 90 cm och oxern på ca 110 cm och båda hästarna skötte sig kanon. Lassie slappnade verkligen av med bakbenen idag, vilket var riktigt skönt då hon brukar knipa en del. Jag tror minsann att fröken min börjar få bättre självförtroende, för jäklar vad hon börjar ta för sig i hoppningen!
 
 

Pay & Jump

Då var Lassie och jag anmälda till våran första pay & jump, så på lördag bär det av mot Runsten för att hoppa en bana på 80 cm och en på 90 cm. Vet inte vad jag ska förvänta mig - antingen kommer hon vara spänd och på tårna eller också dör on inne på banan. Känns hursomhelst skönt att komma iväg och prova lite - vet ju faktiskt inte hur hon reagerar borta! :) 
 
*Ignorers facet*
Foto: Jenny

fortfarande sjuk

Som rubriken lyder är jag fortfarande krasslig men imorgon blir det skola i alla fall. Blir en aning otålig när jag ser hur fint väder det är ute idag - perfekt dag att vara på praktiken men självklart måste jag vara sjuk. *suck*
 
Om en timme ska jag i alla fall iväg och klippa mig då mamma hade en tid och det behövs verkligen. Efteråt kanske jag åker till stallet, vet inte riktigt utan vi får se. Ska mocka åt både Lassie och Drasty idag så det skulle vara skönt att få lite hjälp från mamma! Vet inte riktigt vad jag hittar på med migg djur - hon är ju som sagt lite knackig bak men samtidigt freakar hon ut om hon bara får stå så får väl skritta ut eller något så att hon i alla fall får röra på sig. Vi får helt enkelt se när vi kommer till stallet!
 
 
Mamma och Lassie :)

Knackig men lycklig häst ♥

Hej alla kära läsare som tappert hänger sig kvar här! ♥
Nu hade jag tänkt att börja dra igång med bloggningen - vad tycker ni om det?
 
I söndags natt kom jag hem från en riktigt härlig skidsemester i Cervinia och efter en lång och kämpig skoldag fick jag på måndagkvällen äntligen träffa min lilla flicka igen! Jag började med att skritta ut i mörkret på travbanan vilket den lilla fröken tyckte var fruktansvärt läskigt, men hon gick snäll på efter en kvarts övertalning. Efter framskrittningen gick jag in i ridhuset och tränade lite i de olika gångarterna. Jag lånade Jessicas hackamore då jag ville se hur hon skötte sig på det, och hon trivdes jättebra. I början kändes hon en aning stel i höger bak, men mot slutet trampade hon på super. 
 
Igår stannade jag hemma från skolan då jag inte mådde bra, och Michaela fick motionera mitt djur. Dock fick jag ett samtal från henne om att djuret gick konstigt med sitt vänstra bakben och när hon klämde reagerade hon ganska starkt. Därför valde jag all longera henne idag för att kika på hur hon rörde sig. Hon markerade lite en gång i galoppen men annars såg jag inget tydligt, anat än en stelhet uppe vid korset. Vet inte riktigt hur vi ska lägga upp planen nu men det verkar som om hon har gått omkull i hagen så vi får väl boka in ett kiropraktorbesök igen. 
 
 
Men även om jag nu inte kommer kunna rida mitt egna djur ordentligt i helgen så blir det lite träning. På lördag är jag hästvakt åt både Maja och Sessan och Sessan vill motioneras. Det ska bli väldigt spännande att sitta upp och dressyra på det "lilla" djuret! :)
 
Cetania aka Sessan ↑

RSS 2.0