B-ponny bus

Hej alla glada! 
Hoppas att ni har haft en riktigt bra söndag!
 
Själv är jag helt slut efter dagens äventyr. Dagen till ära har vi nämligen passat på att tolka och jäklar vad kul det var! Vi turades om att tolka och rida och självklart hängde kameran med. Blev helt kär i lilla Jaxo - kan ni tänka er att jag red en b-ponny idag? Inte jag heller! 
 

Stalljobb

Idag vart det storstädning hos Lassie. Då jag hade Jenny med mig passade jag på att tömma ut hela boxen och fylla på mef nytt och fräscht spån samt skrubba samtliga boxväggar vilket verkligen behövdes! Efteråt var man alldeles slut i armarna men då jag red ett ganska så bra pass igår kunde jag inte hoppa att rida trots att jag var hyffsat mör! Lassie skötte sig super men var en aningen pigg och småbusig idag, lilla tokan ❤️


Tog tyvärr ingen före-bild men såhär blev det efteråt ialla fall! :) Jenny var åven med och fotade både idag och igår så med förhoppning får jag bilderna strax! :)

apl

Hej alla kära bloggläsare som fortfarande tittar in här!
Idag var det dags för APL på Skutan precis som vanligt på torsdagar. Det var inte så mycket att göra idag faktiskt - vi fixade i ordning i stallet och därefter fick jag ge mig ut i skogen med en som skulle rida ut. Det var verkligen supermysigt att skritta ut i detta underbart snötäckta landskap och Lorre var superglad! Fina hästen ♥
 
 
Jag fick gå något tidigare idag så när jag kom hem passade jag på att hoppa direkt in i bussen. Mamma tog nämligen Lassie idag, så att jag skulle ha tid att plugga, vilket jag har gjort ett tag nu. Jag har främst suttit och pluggat på vetenskapliga namn då jag har en hel del att lära mig inför ett prov som äger rum den 4/2. För att vara mer exakt är det 41 namn jag ska kunna stava på latin och på svenska samt att jag ska kunna peka ut vilken som är vilken. Det är inte det lättaste när man kommer till fiskarna... Jaja nu måste jag fortsätta plugga så vi hörs senare! :)

Hoppträning

När hästen går superbra två dagar i rad blir man bara alldeles för glad! Igår hade vi ett riktigt bra dressyrpass när hon verkligen jobbade och lyssnade och höll sig superfin genom hela passet. Vi tränade mycket galopp (ellet mycket och mycket men en del i alla fall) och hon blev verkligen superrund och fin. Idag var det dags för hoppträning och det kändes faktiskt riktigt, riktigt bra! Det märks att vi är på väg åt rätt håll för idag kunde vi hoppa på vanligt tränsbett utan problem, tidigare har hon varit en aning stark på pelahmet. Hon blev lite väl pigg och på någon gång och jag gjorde någon ryttarmiss men överlag kändes det faktiskt riktigt bra! Så kul när man känner att man är på rätt spår igen, det varar säkert inte länge men det känns faktiskt som om vi har kommit ett litet steg längre nu faktiskt! ❤️
dags att testa något nytt

Precis som rubriken lyder kommer det bli dags för mig att testa något nytt. Nu är allt bokat och betalt så den 22/6 bär det av på Språkkurs till Brighton i två veckor! Känner mig väldigt förväntansfull, men samtidigt lite nervös. Vad har jag gett mig in på egentligen? Jag är ju verkligen sämst på engelska!
 
Jaja jag kommer ju i alla fall inte vara själv - Jenny och Amanda EK kommer också följa med. Det här kommer bli så roligt, taggad till tusen! :D
 
 

Påväg hem

Sitter i bussen påväg hem nu och insåg just att jag lyckades glömma hörlurarna i skåpet - yippie :/ aja det är inte allt för långt hem i alla fall och tur är väl det! 

Tror jag ska rida lite barbacka idag, annar blir det bara lite vanlig dressyr. Lilla damen har ju hafr några hårdare dagar nu så behöver ju inte köra ett stenhårt pass idag kanske. ;)
På bussen

Sitter på bussen påväg till skolan nu. Verkligen underbart väder idag, ellerhur? Blött och eländigt men men dagen blir väl förhoppningsvis hyffsad i alla fall!

Bjuder på två bilder från gårdagens hopplektion. Det var verkligen intressant haha hade inte hoppat på nio veckor och jag konstaterade att jag absolut inte kan sitta i den där sadeln. Det har jag i och för sig vetat ett tag nu men igår fick jag verkligen nog av den! 

Bättre sent en aldrig - mitt 2014

Precis som rubriken lyder så kommer här en kort sammanfattning av mitt 2014. Bättre sent en aldrig!
 
2014 har för min del varit ett väldigt spännande år. Det har varit oerhört tufft men samtidigt väldigt roligt och spännande. Vårterminen var full med nationella prov och klassen växte samman riktigt ordentligt. Det blev snart dags för bal och skolavslutning och tanken på att jag har lämnat Kumla skola har fortfarande inte riktigt gått in. 
 
Sommarlovet kom och fram till midsommar var det hyffsat lugnt. Strax efter midsommarafton begav sig jag, Jenny och Amanda x2 på moppesemester till gotland, en resa jag sent kommer att glömma. Jag kom hem den 28 juni för att åka tillbaks till gotland igen dagen därpå. Även den vändan var väldigt trevlig och någon dag efter hemkomsten bar det av till Göteborg och sedan Tylösand. Vi passade även på att besöka Falsterbo vilket var riktigt, riktigt roligt!
 
Den 13/7 åkte jag direkt från Tylösand till Björkängs Gård. Där spenderade jag en riktigt mysig ridlägervecka innan kag äntligen fick komma hem och träffa min extremt efterlängtade hund. De sista veckorna tog jag det lugnt - var ute lite med båten, åkte en sväng till Kolmården för att den 17 augusti äntligen hämta hem Lassie!
 
Den 20 augusti började jag en ny skola, nämligen på Realgymnasiet och jag har verkligen hamnat helt rätt! Jag trivs uper i min nya klass och jag har träffat många nya, underbart härliga människor. 
 
Hösten har varit tuff. Det har stundvis varit svårt att hinna med både skola och häst, men överlag tycker jag att det har fungerat bra. Jag ångrar inte en sekund att jag tog hem Lassie även om vi har haft väldigt mycket motgångar!
 
 

RSS 2.0