höstlov 2014

Nu är det andra riktiga dagen på höstlovet och det är så skönt att vara ledig! Den här veckan blir det verkligen hårdträning för både mig och Lassie, och det började redan igår då Lisa red igenom henne ordentligt. Jag som tittade tyckte att hon såg jättefin ut men Lisa säger precis som alla andra att hon har otroligt mycket häst i sig och att man verkligen måste vara stark i sitsen för att orka hålla henne ”inom ramen”. Lassie är en oerhört glad och arbetsvillig häst och det märks att hon verkligen älskar att jobba, göra rätt och visa upp sig. Men hon är även väldigt smart och vet precis hur man ska göra för att smita när det blir jobbigt. Att hon försöker smita från arbetet är helt naturligt och förståeligt och hon testar bara var gränsen går men om ryttaren säger nej så återgår hon snällt till arbetet. Dock vet hon att jag inte är tillräckligt stark i min sits för att kunna hålla henne på plats och därför kan jag ha riktigt stora problem med henne ibland! ;)

 

Idag är det min tur att rida och dagen till ära så ska vi rida för Alva och Marias dressyrtränare Carro. Det ska bli superspännande då vi faktiskt inte har ridit för någon riktig dressyrtränare tidigare. Jag känner att det verkligen behövs då Lassie blir väldigt starkt ibland när jag rider henne och jag har då svårt att veta vad jag ska göra för att kunna bryta det mönstret!

 

Imorgon, onsdag, är det hoppning för Ida som vanligt och på torsdag får Lassie skritta ut en tur. På fredag blir det återigen dressyrträning och denna gång för Erik som brukar ge lektioner på lördagar. Han ska tydligen vara jätteduktig så det är väl helt enkelt lika bra att testa när jag ändå inte har något annat för mig. Efter träningen får jag skynda mig hem för att göra mig i ordning och åka till Jenny som ska ha halloweenfest. Trevligt trevligt!

 

På lördag planerar jag uteritt om vädret tillåter och på söndag så ska jag och Lassie delta i en form av miljöträning. Lassie brukar vara väldigt cool och med förhoppning går allt bra, men precis som alla andra hästar så har hon sina dagar när allt är superläskigt så det ska bli riktigt spännande att se hur hon kommer att klara av detta! Så länge hon har en kompis med sig så brukar det gå bra men som sagt – man vet aldrig! ;)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0