Tre månader ♥

Alla bilderna är tagna av Jenny! :)
Satt precis och tittade igenom lite bilder som Jenny tog för ungefär åtta veckor sedan och herregud vad mycket som har hänt sen dess! Magen har blivit betydligt mindre, formen stadigare och vi har kommit så mycket närmare varandra! Imorgon har det gått tre månader sedan jag hämtade hem Lassie och därför tänke jag berätta lite om vad som har hänt under den här tiden ;)
 
I början när Lassie kom så var hon absolut inte fin. Hon kom ju direkt från sommarbetet så hon hade en lång spretig man, en så stor mage att det skulle varit lättare för henne att rulla fram och så hade hon stora tofsar som stack ut ur öronen. Hon var galet huvudskygg och så sur att hon skrek såfort någon häst gjorde så mycket som att titta på henne. Vi promenerade i några dagar och när det var dags att börja rida så hade Lassie så fruktansvärt mycket överskottsenergi att det var hemskt. Hon var så sjukt stark att jag knappt kunne hålla henne i galoppen inomhus och jag har ett lite lagom snyggt ärr på armen efter att hon stack med mig i skogen och nockade mig med en gren under våran första uteritt. Den första hopplektionen var hemsk - hon bokstavligt skenade runt med mig i ridhuset! 
 
Under de här tre månaderna har det verkligen varit upp och ner. Hoppningen är den gren som vi båda tycker absolut bäst om och där går det bara bättre och bättre. Vi tränar regelbundet för tränare och där jobbar vi båda verkligen som ett team. Dressyren däremot är inget som vi är sådär överdrivet förtjusta i. Lassie använder gärna sin styrka emot mig vilket gör att jag blir väldigt spänd oc så blir det liksom en kamp emellan oss. Jag har tränat några gånger för två olika tränare samt fått hjälp av de andra i stallet men fortfarande går det lite upp och ner. Jag försöker att lyssna på alla och bilda min egna uppfattning om hur jag ska rida Lassie på bästa sätt.
 
Lassie är en väldigt stark häst och då hon verkligen älskar att hoppa så stänger hon gärna av ryttaren och rusar mot hindrena. Därför har jag börjat använda ett pelham i hoppningen bara för att jag inte ska behöva slita och dra henne i munnen. Lassie fungerar verkligen super på det och hon "backar upp" betydligt bättre när hon vet att hon har det bettet i munnen. Just nu rider jag även på pelhamet i dressyren då Lassie kör över mig totalt emellanåt. Med det vanliga bettet brukar vi kunna bråka i över en timme utan att komma någon vart men när vi har pelhamet på skärper hon till sig ordentligt. Lassies knep är nämligen att bita tag i bettet och springa allt vad hon orkar men med ett skarpare bett så vet hon att hon inte kan fly och bestämmer sig därför för att lyssna på mig där uppe på ryggen. Planen är att jag ska rida med pelhamet under en kortare period tills jag har fått till grunden ordentligt så att vi slipper våra dragkamper som uppstår emellanåt med det vanliga bettet. På tisdag ska hon vaccineras så nästa vecka blir det bra att ta det lugnt men därefter ska vi finslipa med pelhamet i några dagar för att sedan byta tillbaks till det andra bettet igen. Hoppas verkligen att det kommer fungera! :)
 
För övrigt har Lassie blivit mycket gladare och mer social än hon var innan. I början klagade alla på att hon jämt stod och skrek och sparkade i väggarna, men nu för tiden påpekar de ofta hur glad hon är. Lassie är verkligen stallets charmtroll och alla älskar att stå och gosa med henne. Varje dag när jag kommer till stallet kommer hon fram till boxdörren och vill gosa och hon står lös i boxen och stallgången utan problem. Idag stod hon i en halvtimme lös i boxen med boxdörren öppen medan jag sprang omkring och fixade med allt möjligt. Hon har blivit betydligt lydigare och vet precis vad som gäller. Säger jag att hon ska stå still så stannar hon, och hon springer inte längre iväg så fort man kommer upp i sadeln. Det är inte alls lika läskigt när man håller på med huvudet längre men dock är hon fortfarande väldigt rädd om öronen. Det jobbar vi dock med så förhoppningsvis kommer hon acceptera att vi håller på med dem också! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0