Myser
Tagga Sälen!

Har precis kommit hem från skolan, och nu ska jag käka, packa det sista, duscha, käka lite till och sedan åka tillbaka till skolan igen. Ska bli superkul i helgen - dock kommer bussresan nog gå otroligt trögt ;)❤️Trött tjej

Har haft alldeles fullt upp med pluggde senaste dagarna att jag helt enkelt inte har prioriterat bloggen! Känns verkligen som vi har sjukt mycket även fast vi egentligen kanske inte har det, haha, men är i alla fall väldigt trött på kvällarna ;)
 
I morgon så drar jag upp med skolan till Sälen vilket ska bli sjukt roligt och vi får se hur bloggningen kommer bli. Har tyvärr inte hunnit fixa några tidsinställda och vet inte hur täckningen är där, menmen ;)
 
Ridningen idag då? Fick rida Barbie, vilket var väääldigt länge sedan och det gick faktiskt ganska bra! Han brukar knäppa av i nacken och släppa bettet, så jag var noggrann med att endast ha jättejättelätt kontakt och driva på försiktigt så att han vågade ta stöd på bettet. Jobbade honom även ganska lång och låg, och han var stundivs jättefin! I slutet kunde han även hålla en lite högre form utan problem vilket var jätteroligt! :D
 
Fotad av Jenny

Hemma

Har halv studiedag idag så har precis kommit hem efter skolan samt en liten prommis med Florran :) 10 saker som ni kanske inte visste om mig

* Jag har börjat intressera mig väldigt mycket för NH (Natrual Horsemanship) och vill gärna lära mgi mer om det. Någon som vet var det finns bra kurser i Stockholmsområdet? :)
 
* Jag älskar rengöringsmedel. Jag älskar verkligen att komma in i ett nytvättat rum där det luktar rengöringsmedel och om jag har tvättat händerna med t.ex. diskmedel kan jag inte sluta lukta på dem! 
 
* Jag städar hela tiden men ändå är mitt rum alltid stökigt.
 
* Jag mår psykiskt dåligt om det är stökigt runt om mig t.ex. i mitt rum, haha. Är jag störd? 
 
* Jag tror på "spöken" alltså att man kan känna närhet och komunicera med döda. Dock tror jag inte att detta går att göra med alla men med de som inte ville dö (t.ex. någon som har blivit påkörd).
 
* Horoskop brukar stämma läskigt bra in på mig ibland :o
 
* Jag är väldigt motiverad till olika saker just nu. T.ex. känns det inte jättetungt att plugga trots mycket läxor och jag är så taggad varje gång jag ska rida. :)
 
* Jag vill jobba med missförstådda och orättvist behandlade hästar (aka problemhästar).
 
* När jag var liten var mitt drömyrke att bli bagare :)
 
* Jag älskar att drömma och blir ofta besviken om jag vaknar upp utan att minnas någon dröm (med undantag för mardrömmar såklart). 
 
 

Hur ser vi på hästar?

Jag såg nyss en väldigt intressant film om hästar och den väckte mycket tankar. Jag känner därför att jag vill skriva av mig lite och dela mina tankar till de som vill höra.

Nu frågar jag er vad ni tänker på när ni hör ordet häst. Det första jag tänker på är ellegans och styrka. Frihet. Jag tänker på vackra hästar som springer omkring i det vilda med slående svansar och luftiga steg. Jag kan se framför mig hur de svävar fram likt en evig dans. Sedan tänker jag på ridning. Men om jag verkligen tänker noggrant på det så kan jag inte se den första tanken i den andra. Förstår ni? Om jag tänker på ridning får jag upp en helt annan syn i huvudet. Jag har sett mycket hemsk ridning och desto mer jag tänker på det desto mer inser jag hur olika mina tankar är.
Då har jag en fråga till er. Vad är vackrast? För i grunden var det väl hästarnas styrka och ellegans som gjorde att vi människor fick upp ögonen för hästar. Vi blev imponerade av dessa ståtliga djur och ville därför använda dem för egen vinning.

Om jag googlar på ordet "Häst" och tittar på bilder så får jag upp massor med bilder på "fria" hästar som ser ut som de skulle göra i sin naturliga miljö. Ingenting som tyder på att de är tamhästar dvs inga rep, snören, skydd eller dylikt. Om jag sedan söker på ordet "Ridning" ser det helt annorlunda ut. Hästarna har träns på huvudet, sadlar och ryttare på ryggarna samt skydd på benen. Precis som vi är vana vid. Men om vi nu jämför bilderna? Ska vi ta oss en närmare titt?
 
Här nedan har jag valt ut två ganska neutrala bilder som jag tagit vid olika tillfällen. Bilden på den "fria" hästen är kanske inte optimal eftersom att hon har grimma på sig och man ser staketet i bakgrunden, men jag tror att ni förstår principen ändå. Och jag vill först bara tillägga att jag inte försöker hänga ut ryttaren på något sätt, utan jag vill bara jämföra hästen i "naturligt tillstånd" och under ridning.
 
 
Om vi jämför dessa två bilder så kan vi se både likheter och skillnader. Båda bilderna visar en häst som travar - den ena med en ryttare på ryggen och den andra utan. Men om vi tittar närmare på bilderna. Vad kan vi se? 
 
På den övre bilden ser jag en vaken och lite nyfiken häst som ser ganska avspänd ut. Hon ser även ganska obekymrad ut. Om jag sedan jämför bilden med den nedre så kan jag se en del skillnader. Hästen ser inte riktigt lika nöjd och nyfiken ut och den ser även ut att vara något mer spänd. Den gapar något och belastar framdelen mer än hästen på bilden ovan. I mina ögon utstrålar den fortfarande skönhet som hästen ovan, men jag tycker inte att den utstrålar lika mycket skönhet, styrka och frihet som den "fria" hästen. Hänger ni med? Tycker ni som jag eller tycker ni annorlunda? Vi jämför ytterligare två bilder:
 
 
Okej, här ovan ser vi två galopperande hästar som båda är i sitt svävmoment. Skillnader då? Häst nummer ett ser väldigt pigg och glad ut, nyfiken och vaken. Hon ser avspänd ut och ser i mina ögon ut att njuta av livet. Och häst nummer två? Hmm.. Den ser lite trött ut i ögonen och är betydligt mer spänd än den första. Jämför bara ryggarna t.ex... mer då? Den ser inte riktigt lika nyfiken ut. Det är en väldigt fin häst, men den har inte samma livliga skönhet som hästen på bilden ovan, tyvärr. 
 
Vid det här laget tror jag att de flesta kan se det jag ser, men vi jämför två bilder till i alla fall: 
 
 
Så vad ser vi här? Vi kan konstatera att häst nummer ett ser tröttare ut än på de tidigare bilderna, men hon ser fortfarande nyfiken och glad ut. Hon ser fortfarande ut att vara bekymmerlös och det ser ut som det är ganska skönt att sträcka ut benen. Nu råkar jag även veta att det var precis det hon gjorde efter att ha fått stå stilla länge i transporten, så det är ingen som smackar på henne. 
Och häst nummer två? Den ser inte alls lika glad ut som häst nummer ett, jag menar jämför bara ögonen. Den här hästen kanske älskar att arbeta, vad vet jag, men jag tycker ändå inte att den ser lika glad ut som den "fria" hästen. Nu kanske just denna häst alltid ser ut såhär, och aldrig ser lika glad och nyfiken ut som häst nummer ett, det kan jag inte uttala mig om, men jag TROR att hästen skulle vara gladare hemma i hagen. Tyvärr.
 
Så vart vill jag komma med allt det här? Jag menar jag rider själv, så om jag skulle vilja säga att alla ska sluta rida och låta hästarna gå i hagen hela tiden så skulle jag säga emot mig själv? Eller förresten kanske jag vill att vi ska släppa ut alla hästar i det vilda för det kommer aldrig vara naturligt för en häst att umgås med människor? Nej, vart jag vill komma är att vi ska få upp ögonen för hästen. Jag tror att en häst kan vara lycklig i fångenskap och den kan tycka det är roligt att arbeta med människor. Tyvärr tror jag att det är minoriteten av alla hästar som tycker det just nu på grund av att ryttarna lyssnar mer på sina egna behov. 
 
 
Det är möjligt att det bara är jag, men i mina ögon ser de här hästarna betydligt gladare ut än hästarna man ser när man googlar på "Ridning". Visst skulle hästarna säkert vara ännu gladare om vi endast höll oss på marken när vi arbetade med dem, men jag tror ändå att de uppskattar det här mer än den ridning som majoriteten av alla hästar dagligen utsätts för. 
 
Vad tror ni? Är hästar så stora och starka att det inte gör något om vi sliter lite i deras människor, eller är de precis lika känsliga som människor? Kanske känsligare? Kan en häst vara lycklig i fångenskap? Kan den trivas att arbeta med människor? Jag vill höra era åsikter!
 
 

God morgon!
Trevlig kväll

Har haft det jättetrevligt ikväll faktiskt! Efter maten så spelade vi tecknet -
Jag och Mia mot William och Rasmus. Killarna vann men vi lät dem sååå ;)

Nej men nu ska jag i alla fall gå och lägga mig - är galet trött. Vet inte riktigt vad som händer i morgon - det beror alldeles på väder med mera men lite träning och plugg blir det nog i alla fall :)Förberedelser

Tjenare! Allt bra? :)
 
Hade fullt upp igår med begravningen, förberedelser och middag med släktingar. Det var en väldigt fin begravning faktsikt med en duktig präst och ganska lättsam stämning trots allt. Vi hade det jättetrevligt på kvällen och jag gick väl och la mig vid klockan ett tror jag :)
 
Idag har jag, efter en lång sovmorgon, haft fullt upp med förberedelser inför ikväll då några av mina sysslingar kommer på middag. Har även hunnit redigera lite bilder och funderar på att göra lite tidsinställda inlägg. Frågan är bara vad de ska handla om? 
 
 
Söta Cross! :)

Vila i Frid, Anna ♥

 
 
 

Ridning Scherzo

Fick rida Scherzo idag igen vilket var roligt som vanligt! :)

I början var han en aning spänd och dessutom lite loj, men allt eftersom lektionen gick fick han bättre och bättre bjudning. Han var en aning stum i munnen också, men så fort vi började med själva övningen, som var att rida bland annat öppna och sluta, så blev han jättemjuk och avspänd! Det var roligt att känna så stor skillnad på honom då han verkligen var jättefin i slutet :)

Men vad händer i morgon då? Ingen skola för mig då vi ska på begravning (farmors syster) och jaaa man går ju inte till skolan när man ska på begravning man brukar ju vara lite deppig :/ Men hon har det säkert bra nu var hon än är ❤️ På kvällen sedan så kommer några  släktingar hem på middag så det blir nog trevligt! :)

Nej men nu måste jag avsluta - ni märker säkert att jag är trött då det här inlägget blev lite flummigt ;) men bjuder på en bild på söta Scherzo i alla fall! :)Stallet

Ska alldeles strax till stallet och hoppas på Scherzo eller någon annan rolig. Känns som att der kommer gå bra idag! ❤️
Måndagens ridpass :)

Jag tänkta att nu när jag har en liten stund över så kan jag passa på att berätta om måndagens ridpass :)

När jag kom till stallet atod jag uppskriven på både Lando och Timmy men efter att ha pratat med Anna så bestämdes det att jag skulle rida Timmy. Det var väldigt länge sedan faktiskt så det var roligt att rida honom igen! :)

I stallet var han faktiskt på väldigt bra humör vilket tillhör ovanligheterna, men när jag skrittade fram kändes han jättekonstig. Det kändes i princip som han släpade vänstersidan efter sig på ett sätt som inte går att beskriva, men som tur var blev det bättre när jag började få fram den svaga sidan lite mer!

När hästarna var ordentligt uppvärmda så började vi en övning med att öka/minska volterna som jag först inte riktigt förstod hur jag skulle göra. Jag var väldigt förvirrad och det gick verkligen superdåligt, men efter en stund insåg jag hur vi skulle göra och då gick det bättre! Dessutom svarade Timmy superbra på det lösgörande arbetet, och han blev jättemjuk och avslappnad! Det kändes superbra faktiskt, men tyvärr så tror jag att jag fastnade i handen vissa gånger omedvetet då han inte ser helt nöjd ut på alla bilder (Jenny var med och fotade). Känns jättejobbigt, man vill ju liksom vara snäll mot hästen när man tar sig friheten att sitta på dennes rygg :/

Lite bilder som Jenny (http://jennylundgrens.blogg.se) tog på mig och Timmy. Tycker han ser ganska avslappnad ut här, men som sagt så fastnar jag lite i handen (speciellt på sista bilden). Förlåt mig Timmy ❤️


Rubrik

Har suttit och pluggat i ca 3 h och nu sitter jag och myser med vovven framför brasan. Ska läsa lite i boken vi läser på svenskan så att jag ligger före där då det knappast lär bli mindre läxor utan snarare fler! 
Tänkte bara kika in och säga hej i alla fall :)God morgon!

Hoppas att alla har sovit gott! :)
Själv vaknade man ca 40 minuter innan väckarklockan skulle ringa men jag tror ändå att det kommer bli stressigt att hinna till skolan ;) 

Vanlig dag idag förutom att vi ska till Tyresö Gymnasium på stugorna. Jätteroligt verkligen.... *host*
Nej men det blir säkert jättebra och efter det ska jag hem och plugga. Gjorde ganska mycket igår men det finns fortfarande en hel del kvar så det är bara att sätta igång för att få det gjort :)

Hahah är hon inte extremt charmig just på denna bild? xD


Taxar

 
 

Pluggar

Har så sjukt mycket plugg att göra just nu!
Måste plugga Matte då jag har ett "prov" i morgon, måste svara på 31 frågor i NO:n till på torsdag, läsa ut en bok på engelska tills i morgon (har drygt 150 sidor kvar), läsa en bok på svenskan, plugga tyskaglosor samt plugga till ett stort SO-prov. Hoppas ni har överseende med att bloggningen inte är på topp för jag hinner helt enkelt inte. Dock ska jag göra mitt bästa, och en utvärdering om gårdagens ridpass kommer troligtvis att komma i kväll/i morgon! :)
 
 
Söta Hektor :)

God morgon!

Hoppas alla har sovit gott!
Själv har jag drömt värsta mardrömmen och så vaknade jag med huvudvärk, men det kan nog bli en ganska bra dag i alla fall! Bara man tänker positivt så brukar det bli bra :)

Idag ska jag i alla fall till stallet för att rida och Jenny följer med mig. Har ingen aning om vad vi ska göra eller vem jag kommer få, men jag har en känsla av att det kommer gå bra så vi får hoppas på det! :D❤️

~ Ha en bra dag ~


Rubrik.

Förstår inte vad det är med mig - så fort jag sitter vid datorn blir jag extremt bloggsugen men jag har aldrig lust att sätta mig vid datorn och det är tråkigt att blogga från mobilen då det bara blir mobilbilder... men nu ska jag verkligen försöka skärpa mig för det är verkligen så roligt när bloggen är aktiv!
 
Vad har då hänt?
I torsdags red jag Scherzo och han är verkligen helt underbar! Han var inte alls lika laddad som förra veckan, vilket var riktigt skönt, och nu när jag har ridit honom såpass mycket så bestämde jag mig för att ställa lite högre krav på honom. Han var jättefin som vanligt, men dock blev han lite tung i bettet när han gick i den låga formen så jag bad honom att höja formen lite och det gick över förväntan! Han kunde hålla den högre formen jättefint och jag kände att jag kunde samla ihop den där långa ryggen ganska bra faktiskt. Jättekul verkligen då jag tycker han blir ganska framtung och lång i vanliga fall! :D
 
I fredags så åkte jag och Nicke hem till Farmor på middag och vi hade det jättetrevligt och mysigt! :)
Farmors syster från Luleå var även där så det var kul att träffa henne igen :)
Igår så kom Jenny hit och vi hade roligt som vanligt och hon sov över här tills idag. I morse gick vi ut och fotade Florens, men hon var verkligen inte på humör, så vid 11.30 åkte Jenny hem och då började jag städa och plugga här hemma. Har hunnit med att städa ganska mycket faktiskt, men finns fortfarande lite kvar att fixa om mamma och pappa ska bli helt nöjda när de kommer hem i morgon natt :)
 
 
Hittade den här bilden på Florens nyss och fastnade för den. Bilden är tagen i somras när jag var i Norge, och vet inte varför jag tycker om den faktiskt, haha! Tror det är någonting med färgerna bland annat ;)♥

Vinter

 
 

Hemma och vänder

Blir alldeles strax hämtad av Jenny för att åka till stallet. Är på riktigt bra humör faktiskt och ät suuupertaggad på att rida! Tror jag får Scherzo, men vem jag än får så ska det gå super idag! :D

Scherzo förra veckan :)
Guud vad rädd han ser ut - stackarn ❤️


Första skoldagen! :)

Idag vad det första skoldagen på terminen och många fler kommer det att bli. Det var en hyffsat chill dag faktiskt med endast tre "riktiga" lektioner men trots det var dagen minst sagt påfrestande. Gick i skolan till ca 15.30 och efter det gick jag hem, käkade, läste en stund och somnade. Sov i drygt en timme tror jag innan jag blev väckt och efter middagen gick ner och tränade en stund. Det kändes väldigt tufft idag men jag pressade bara på och sprang i alla fall drygt 5,5 km så det var ju bra! :)

Hur har ni haft det idag? :)

Min underbara prinsessa❤️

God Natt!

 

Sista dagen på jullovet

Som rubriken lyder är det den sista dagen på jullovet idag och även om jag inte är särskillt motiverad till att gå upp tidigt och sitta uppe sent med läxor så ska det bli skönt att komma igång med rutinerna igen samt roligt att träffa alla vänner igen! :)
 
Nu ska jag och mamma alldeles strax åka iväg och gå med Florens samt uträtta några ärenden. Har jag tur så hinner vi kanske svänga förbi Hööks också ;)
 
Satt och redigerade lite gamla bilder igår och då hittade jag denna på Amandas katt Ozzy som jag fotade första gången jag träffade honom. Är han inte sjukt söt? :D ♥
 

Ny header! :)

Kände för att göra en ny header nu när det är nytt år och allt! :)
Enkel som vanligt, men är inget proffs så kan tyvärr inte göra mycket mer annorlunda än såhär, haha ♥
 
 

Black & White

Ledsen för att jag inte har bloggat så mycket under de senaste dagarna, men har helt enkelt försökt att ta vara på den sista tiden av jullovet. Hoppas att ni har haft det bra i alla fall!
Längtar efter att komma igång med bloggningen igen faktiskt - ska bli kul!

Har suttit och redigerat lite bilder ifrån i somras som jag tycker är ganska häftiga. Har kommit in i någon svartvit period nu, haha, tycker det blir en så häftig känsla om man gör om vissa bilder till svartvit. Vad tycker ni? Tycker ni att exemplena nedan passar bra i svartivitt? :)
 
 

Om 189 dagar...

... är jag (förhoppningsvis) åter igen på Björkängs Gård för att spendera ytterligare en oförglömlig vecka där. Behöver jag säga att jag längtar galet mycket? :D♥
 
 

Manfred

Tänkte berätta lite om morgonens ridpass! :)
Jag fick rida Manfred, men när vi kom till stallet visade det sig att Anna var tvungen att hoppa in och jobba då den ansvariga var slut, vilket gjorde att hon tyvärr inte hade tid med våran privatlektion. Lite tråkigt, men då red vi fritt i stället!

Manfred var superfin i både skritten och traven och jag kände att jag hittade lite nya knappar. Det var trots allt bara andra gången som jag red honom, så jag ställde inte så jättehöga krav på honom. Jag jobbade mycket på stora volter samt lite serpentiner och så flyttade jag honom en hel del i skänkelvikning, öppna och sluta. Han utförde alla övningar superbra, så jag bestämde mig för att inte bry mig så mycket om galoppen då han har svårt för den. :)

Jag hjälpte även Amanda (som red Cordobés) och höll lite lektion för henne vilket gick jättebra! Han var lugn och fin och mot slutet kunde han hålla en ganska trevlig form lite längre sträckor. Jättebra jobbat säger jag bara, för Corre är inte den lättaste att få på tygeln då han blir så spänd! :)

Nu ska jag alldeles strax åka iväg till Berga för att kolla på det gymnasiumet och så får vi se vad som händer sen. Kanske tränar lite mer ikväll då jag inte hann träna så länge när jag kom hem från ridningen. Sprang dock ca 6 km, så det gör nog inget om jag skippar ;) Insåg dock att jag måste höja motståndet annars blir det väl knappt någon träning, haha ;)
Kände att det var svårt att hitta en passande bild så det får bli den här på en söt liten Scherzo! :)❤️

God Morgon!

God morgon allesammans!
Sovit gott? Eler sover ni fortfarande kanske? ;)
 
Om ca 35 min ska jag åka till stallet, men insåg just att jag aldrig skrev om gårdagens ridpass så tänkte göra det nu!
 
Jag fick rida Schrezo och vi tränade på sitsen och rakriktningen. Vi var endast fyra personer inklusive mig, vilket var skönt, men själva ridningen gick inte så bra. Han var ganska på hugget och jag kände hur han laddade under hela lektionen vilket gjorde att jag blev lite spänd. Men lyckligtvis blev det ingen bockserie, utan bara lite studsande i galoppen samt ett skutt rätt upp i luften. Lilla tokhäst!
Visad bild på Kotte
Måste verkligen ta bilder på Scherzo! :O

Träning

Har precis käkat lite lunch och ska alldeles strax gå ut med Florens :)
Nu under förmiddagen har jag inte gjort så mycket, sovit ut ordentligt, städat och tränat. Idag sprang jag drygt 11 km på crosstrainern och det kändes bra. Vill komma igång lite nu och träna så att jag kan komma i form (har fruktansvärt dålig kondition och tänkte därför springa en liten stund varje dag. Även om det är mycket lättare att springa inne än ute så är det fortfarande träning ;)
 
Idag är det även första ridpasset för terminen. vilket ska bli roligt och jag hoppas på en trevlig häst! I morgon ska jag även rida privatlektion med Amanda klockan 8.15 vilket jag verkligen ser fram emot. Frågan är bara vilka hästar jag ska önska? Haha I-landsproblem ;)
En annorlunda bild på Hajen & Safir (närmast).
Inte så bra, jag vet, men har tyvärr inte tid att redigera någon annan :)

1 Januari 2014

Heeey guys!
Nu är jag äntligen hemma igen från våran lilla mini-resa och det har varit sååå trevligt!
 
Vi har spenderat vårat nyår på Arneberga Herrgård i Vadstena och det är så fint där! Jag har ridit både igår och idag på en helt otrolig liten treåring, Lukas, om tålmodigt har gått om kring med mig på ryggen. Lukas är verkligen den lugnaste unghäst som jag någonsin har träffat och man kan verkligen inte tro att han bara är tre år!
I westernridningen så använder man olika ljudkommandon när man ska göra olika saker (börja skritta, börja trava, börja galoppera, bryta av till trav, sakta av till skritt) och dessa kommandon fungerade ca nio av tio gånger på Lukas! Han var sååå duktig den lilla plutten - det kan inte ha varit kul med mig på rggen för jag var så förvirrad med hur jag skulle hålla tyglarna och allting, haha! Och en till imponerande sak är att de alltid tränsar i ridhuset, och när man tar av grimman så står han helt stilla även fast det är fullt med hästar runt omkring vilket jag absolut inte skulle göra om jag var häst!
 
 
Två bilder på en söt Lukas efter ridpasset idag :)
 

GOTT NYTT ÅR

VÄLKOMMEN 2014RSS 2.0