Spännande uteritt

Idag vaknade jag vid åtta, låg kvar i sängen till kanske tio och sedan såsade jag bara runt och gjorde ingenting. Vid kvart över två däremot körde jag iväg till stallet för att rida på uteritt.
 
Väl i stallet fick jag reda på att jag skulle få rida Timmy, och ha verkade väldigt lugn i stallet så jag antog att han skulle hålla sig i skinnet. Helt fel.
Vi började i alla fall med att skritta en bit, och det var så mysigt med alla vackra färger på löven osv, jättehärligt verkligen! Men när vi skulle ta vår första galopp så sprang Start upp i rumpan på Timmy, så han kickade några gånger, och därför bestämde vi oss för att jag skulle gå sist i stället. När det väl var dags för den andra galoppen så hade vi kommit fram till en lång raksträcka med en uppförsbacke i slutet, och det såg verkligen ut att vara den perfekta galoppsträckan. Vi förberedde oss för galopp och då brallade han loss ordentligt. Till att börja med studsade han bara på stället, men sen flippade han ur totalt och bockade, kickade, studsade, galopperade på sidan, kastade sig fram och tillbaka och jag fattar inte att jag satt kvar. Han var verkligen helt galen och det var sååå nära att han hoppade ner i ett djupt dike. Jag satt där och trampade ner i stigbyglarna, drog upp huvudet och tvingade mig själv att vara lugn medan jag såg de andra försvinna bortåt, haha tänkte bara att "shiet jag kommer att bli lämnad här själv på en helt galen häst" hahaha. Lyckligtvis så stannade de en bit bort, men ändå, hahaha. 
 
Efter den misslyckade galoppen så skulle vi trava en bit, och då brallade han loss igen, men sen så började han lugna ner sig något. Han var verkligen så glad, och varenda gång som vi ökade i galoppen så flippade han ur lite smått, men det var inte så farliga bocksprång då, utan det värsta var i början. Sista galoppen så gick det faktiskt riktigt bra, endast några små glädjeskutt, haha ♥
 
Timmy har nog aldrig tidigare varit så fin i skritten, och trots att jag var ganska spänd i början så var det roligt, och på slutet kunde jag verkligen slappna av trots att han brallade loss lite. Det var bara upp med huvudet och hänga med så gick det bra!
 
Jäääättefin bild på mig och Timmy, dock betädde han sig som en helt annan häst idag än under ridpasset på bilden :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0