Julstämning

Blir sååå lycklig när det närmar sig jul. Älskar allt som har med julen att göra. Överallt hörs det julmusik, det doftar kanel och äpple, tända brasor, ljus, rött och vitt, tomtar.... kan inte få nog av det!!
 
Vad tycker ni om julen? Är det eran favorithögtid eller inte? Om inte vilken tycker ni bäst om i så fall? :)


Nu är det snart dags för mig att börja klä på mig lite ridkläder och sedan dra mig iväg till stallet. Hoppas självklart på någon trevlig häst, och hoppas det går minst lika bra som det gjorde förra helgen! :)
Kotte & Mixen
 

Storstädning

Har städat i princip hela tiden från dess att jag kom hem från skolan tills nu så är  rätt trött! Dock är jag inte riktigt färdig utan ska rensa urt kläder i morgon eller på söndag och torka ur lådorna annars är jag klar :)

I morgon blir det en låååång dag med julmarknad på morgonen, tävling på eftermiddagen och på kvällen så ska familjen på middag hos Håkan som jag praoade hos. Ska bli trevligt och kanske kan jag få bilderna som jag fotade under praoveckan? Hoppas det! 

För övrigt då? Har gått och blivit jätteförkyld så jag går omkring med konstant lock i öronen och hostar damt med halsont/ det irriterar i halsen men känner mig ganska pigg trots allt så hoppas det inte blir värre än såhär! ❤️27 november 2013

Idag har det varit ännu en lång skoldag med ett SO prov på stugorna som var dagens två sista lektioner. Alla nior, utom C, fick sitta i matsalen och skriva prov samtidigt, och jag måste erkänna att det var väldigt påfrästande att se alla nervösa miner innan vi fick gå in. Mådde så illa, men när jag väl fick börja skriva så flöt det på bra. Jag tror att provet gick ganska bra dessutom, men man vet aldrig ;)
 
Nu under eftermiddagen har jag suttit och skrivit på en Ergonomiuppgift som ska lämnas in på fredag, och jag är nästan klar. Tror att jag ska sätta mig och läsa lite snart då vi ka ha bokredovisning nästa vecka. Boken jag läser har 541 sidor och jag är på sida 281 så jag lär inte sitta syssellös i helgen ;) 
(Kan man verkligen skriva så? :O)
 
Två ovisade bilder på min f.d. sköthäst Miraculix. Tyvärr fick Mixen tas bort förra veckan, vilket känns ganska jobbigt. Vi har varit med om mycket tillsammans och vi hade ett väldigt starkt band till varandra men nu slipper han ha ont lillgubben ♥
I will always love you.... ♥

Jobbig dag

Har inte mått så bra idag så gick hem vid 11. Resten av dsgen/kvällen har gått åt till plugg och jag var även och kollade mina fötter vid tre (har problem med hälarna). 

Finns inte så mycket att skriva om tyvärr så vi får höras i morgon ❤️

"Varför mår du dåligt matte? Är det mitt fel?" 
Lilla snuttan ❤️

Jobbig dag

Har mått ganska dåligt hela dagen och gick vid hem vid 11 ungefär. Pluggade och sov en stund innan det var dags att åka och kolla mina fötter (ska få sulor då jag har problem med speciellt hälarna). 

Kvällen har gått åt att plugga inför provet i morgon och det känns ganska bra så hoppas det går vägen! 
Får höras mer i morgon ❤️
"Matte varför mår du inte bra? Är det mitt fel?"
Lilla snuttan ❤️❤️

Ridning Ronaldo & Silverstone

Red som sagt två pass idag, det första på Ronaldo och det andra på Silverstone. 

Under första passet hade vi hoppning och jag var först inte helt nöjd med att få rida Rolle. Hade aldrig hoppat honom tidigare och han är ganska svår att hoppa då han får väldigt långa steg och lång galopp (= mycket vikt på framdelen) och dessutom har han svårt för att galoppera. Dock visade det sig att han var jätterolig att hoppa och även om steget blev lite långt ibland och tempot var lite segt så känndes det jättebra och jag längtar till nästa vecka! :)

Dock blev det ett litet missförstånd en gång så jag hamnade på halsen, men det gick bra ;)

Under andra passet frös jag fruktansvärt mycket och dessutom var Silver på ett riktigt unghäst-trots-humör. När jag försökte svänga åt ena hållet gick han åt det andra, han snurrade runt och viftade med benen när jag försökte rygga och när jag försökte få honom att gå i öppna (som var övningen) så protesterade han genom att lätta med framdelen. Men jag klandrar honom inte - det är ju dödstråkigt att träna på öppna när man är en liten kille på fem år ❤️Hahah charmigt :')

Kotte

Vet att bilderna är ganska lika men han är ju så söt! :')
 
 

Dagens slut

Nu börjar denna dagen att ta slut ( eller kvällen kanske man ska säga) och i morgon väntar en ny, spännande dag. Går i skolan tills 14.10 och därefter kör mamma mig direkt till stallet. 16.00 ungefär (tror jag) börjar min hoppkurs och om jag inte minns fel så är vi endast fyra stycken anmälda till kursen. Efter det så blir det dags för min vanliga måndagslektion. och jag tror (och hoppas) på Ibra igen. Och självklart vill ja ha Eddison på hoppningen ;)
 
Bjuder på två bilder som Jenny fotade under Ungdomscuppen igår den första på mig och Eddison (älskar min, haha) och den andra på alla deltagare och hästar. 
Från vänster: Alicia & Ailinn på Ronaldo, Sofia & Isabella på Plex, Ebba & Filippa på Patrick, Stella & Kim på Business och så Sandra & Jag på Eddison. 
Mina lagkamerater var Filippa, Stella, Kim och Sandra och tyckte vi alla kämpade och presterade bra! :)
 

Julkort

Håller på och planerar lite inför julkortet jag ska ta på Florens och testar lite idéer. Gjorde ett sådant för något år sedan som vi skickade till släkt och vänner och det blev otroligt omtyckt så tänkte göra ett i år igen! :)
Detta är julkortet jag tog på henne 2011. Tur att man utvecklas som fotograf! :)
Ungefär något såm detta kommer det bli i år, men ska självklart ändra lite saker som bakgrund, se till att rosetten sitter snyggt och så vidare. Vad tycks? Är hon söt som tomte? :)♥
 
 

Stallkatterna på Vendelsö Ridskola! :)

Tänkte bjuda på ett gäng bilder på Vendelsö Ridskolas stallkatter! Någon har jag säkert visat förut, men de flesta är nog ovisade. Katterna heter Inez & Lakrits och jag gissar att ni kan gissa vem som är vem :)
 
 
 
 
 

Ungdomscuppen GP Gul mot Grimman Grön :)

Äntligen hemma ifrån en rolig och spännande tävling! :)
Fick rida Eddison som jag har hoppats på hela veckan, och det kändes så bra faktiskt! Han var verkligen jätterolig att rida och vi klickade direkt med varandra! 
Kan skryta med att det var första gången jag red honom och jag var en av de som fick bäst poäng så är stolt :)
 
Längtar så mycket till nästa vecka då det är dags för ungdomscuppen igen, även om jag inte kommer få Eddie igen så ska det bli kul. Men om jag har tur kanske jag kan få honom på hoppkursen som börjar på måndag? Hoppas på det! :D
Söta lilla High-Tech (Hajen) får pryda detta inlägg då jag inte har någon bild på Eddison, men om vi tjatar lite så kanske Benny hinner skicka bilderna på oss redan i kväll! ;)♥

Tävling snart! :)

Nu är det alldeles strax dags för mig att åka till stallet, ska bara äta lite och plocka undan lite på mitt rum. Känner mig inte särskillt nervös även om det börjar pirra lite i magen, silket känns skönt. Ska bli riktigt spännande att se vem jag får - har verkligen ingen aning! :O
Ovisad bild på Gitzano. Skulle verkligen vilja prova att rida honom, och även hoppa då han har en otroligt fin hoppteknik! :) Dessutom är han otroligt söt, lilla Gizze ♥

Bilder :)

Tänkte bjuda på ett hästigt bild-inlägg då det var ganska länge sedan nu :)
En nyfiken Riverside :)
Majors - bilden är tagen under hans sista dag på jorden... :(♥
Plex
Gitzano
Gitzano & Kotte
Gitzano & Riverside
Och Baldacci får avsluta så att inlägget inte blir allt för långt! :)
 

Redigerar bilder

Har suttit i princip hela kvällen framför datorn och redigerat bilder. Ett stort bildinlägg kommer komma snart med massor av ovisade bilder - låter det bra? :)
Undertiden kan jag visa några av mina favoriter som jag tog för några veckor sedan på några av hästarna i stallet! 
 
Kotte & Miraculix
Riverside
Kotte & Miraculix
Lady Dreamer
 
 

Gymnasiemässan

Bloggade inte igår då jag kände mig lite ledsen och konstig, orkar inte ta upp varför just nu.... :/

Idag har jag spenderat i princip hela dagen på gymnasiemässan. Hittade massor med skolor som jag inte hade hört talas om förut, och kom fram till att det är häst/djurinriktning som skulle passa mig bäst. Fastnade för bland annat Strömsholm (självklart), Berga, Västerås Ridgymnasium och Real (djurvårdsinriktningen). Dock är både Strömsholm och Västerås internat, vilket jag känner mig osäker på, men det är trots allt inte så långt bort så vi får väl se ;)
 
I morgon är det dags för tävling vilket ska bli galet roligt! Är faktiskt inte särskillt nervös, men det kommer väl ;) Har ingen aning om vem jag får då jag inte vet vilka hästar som kommer gå med men hoppas väl på Eddison, Patrick eller Plex :)
Hittade denna bild som jag tog på lilla Amelie i somras när vi var på Mallorca. Inte så speciell kanske, men gillar den ändå :)♥

Long day

Har inte hänt så mycket idag förutom att jag anmälde mig till skidresan som jag ska åka på i slutet av januari :)

Jag vet att inläggen blir väldigt långtråkiga, men jag har väldigt mycket prov just nu så kan inte riktigt göra något åt det tyvärr ❤️

Tyckte Florens skulle prova papillonstylen men hon tyckte väl inte direkt lika mycket om den som jag gjorde..... ;)❤️

JAG KOM MED!!!!
Snällaslutatorteramig

(Rubriken är främst riktad till min vovve som just nu håller på att "marinera" mig med slickar trots att jag ber henne sluta. Det värsta är när det kommer i ansiktet och örat - orkar seriöst inte mer....)

Idag har det varit en ganska vanlig dag i skolan och eftermiddagen har spenderats med plugg framför brasan. Har även målat naglarn (Asså seiöst kan man anmäla sin hund för denne inte accepterar din personliga zon? Hon klättrar bokstavligt talat upp på mitt huvud), tittat på TV och på lite roliga videoklipp såhär efter middagen. (Jaha då stack hon i stället....)

I morgon blir det ytterligare en vanlig skoldag med ett muntligt tyskaprov och på torsdag på ridningen ska vi träna på förvänd galopp. På fredag däremot är det dags för gymnasiemässan vilket blir spännande!


Min lilla terrorist....❤️

Ridning Ibra

Idag fick jag rida Ibra vilket var riktigt länge sedan! 
Jag måste säga att det var riktigt roligt att få sitta upp på hans rygg igen då jag verkligen känner mig riktigt hemma där. Jag red honom nästan varje torsdag och fredag förra terminen så det är klart att jag känner som jag gör! :)
 
Det gick faktiskt även riktigt bra, och han har blivit "bättre". Han stack inte iväg en enda gång undertiden jag red på volterna och visade inga som helst tendenser till att rycka tyglarna, vilket var riktigt skönt. Det flöt på väldigt bra, och jag har verkligen saknat att rida honom.
 
Jenny var där och passade på att knäppa lite bilder, och även om det inte ser jätteproffsigt ut så är jag stolt ändå för jag vet hur svårt det kan vara att rida honom ibland ;)
 
 
Fina hästen ♥
 

Kvalitétstid med lillen ❤️

Ponny SM

Kände att det var länge sedan jag la upp ovisade kamera-bilder så redigerade några bilder från ponny sm lite snabbt undertiden som jag lyssnar på Ulrik Munther (du borde vara stolt nu, Benny). 
 
Badmintonen idag gick bra, och det var verkligen jätteroligt. Väldigt jämt också - Amanda vann med 20-9 ;)
Dock känner jag av i hälen att jag har ansträngt mig, vilket känns jobbigt då jag trodde den började bli bättre igen (har haft svårt att gå hela veckan) :( Men finns inte mycket att göra åt det tyvärr så jag får helt enkelt försöka ignorera det och inte överanstränga den. 
 
Vad händer i veckan då?
I morgon är det ridning som vanligt, på onsdag ska jag anmäla mig till en skidresa i januari med skolan (finns endast 45 platser men jag SKA med!) och på torsdag är det prov i HKK.
På fredag däremot ska jga till gymnasiemässan, vilket ska bli spännande, och på lördag ska jag tävla i Ungdomscuppen (stilhoppning) med måndagsgruppen vilket ska bli SJUKT kul!! Hoppas på Eddison - han verkar vara grym att hoppa! :)
 
 
 

Badminton

Har haft fullt upp med plugg till NO-Prov, varit på middag hos Malin och så har Amanda sovit här.
Nu är vi på väg till rackethallen för att spela badminton och det ska verkligen bli kul! Bra med lite träning ;)
Bjuder på en bild som jag tog på fina mamma och pappa igår då de skulle på bal ❤️

#ScrollingThroughMyCameraRoll

.... ungefär så :)
Har hittat massor med fina, ovisade bilder från i somras bland annat på Florens, från Mallorca och från Ponny SM - kul! Då vet jag vad jag ska sysselsätta mig med i helgen ;)
 
Inte den bästa men ovisad :)

I'm back!

Som ni säkert har märkt aå har jag varit väldigt oaktiv de se senaste dagarna men kände att jag behövde en liten bloggpaus. 

Skolan har börjat nu igen och på fredag har vi ett kemiprov som jag har pluggat till. Det är roligt att träffa alla kompisar igen och även om det är ganska mycket just nu så känns det inte så jobbigt att gå i skolan då det inte är så låg tid kvar till jullovet :)

För övrigt har det väl inte hänt särskillt mycket - red Silverstone i måndags vilket gick lite sådär, och i morgon är det hoppning. Jo juste idag så gjorde Florens vacker tass för första gången någonsin! Eftersom att hon är tax med mycket egen vilja så gör hon lite som hon vill men idag gjorde hon det faktiskt! Är så stolt över min älskling - det tog bara nio år att lära sig! :)<33

Oj vad gammal hon såg ut här <3

Sista praodagen

Idag var det min sista praodag, vilket känns både skönt och tråkigt.
Måste säga att denna vecka har varit otroligt lärorik. Jag har lärt mig massor och fått mycket insperation till att fota egna bilder. Hela dagen idag gick åt till att fota lite olika saker (främst leksaker dådå) men har tyvärr inte hunnit få bilderna ännu. 

Under denna vecka har jag även fått lära mig en del saker om mig själv som jag kanske inte brukar tänka på:

* Jag är tydligen väldigt duktig på att koka kaffe
* Jag är väldigt lik min pappa i sättet
* Jag kan vara lite uppkäftig, haha
* Jag är duktig på att ta egna insiativ 
* Jag är kreativ
* Jag kan vara allmänt jobbig
* Jag är en duktig praktikant
* Jag är slarvig när jag städar (fast jag tyckte att jag gjorde det bra...)
* Jag är för försiktig ibland när man måste ta i t.ex. när jag sätter upp ett kamerasrativ som är lite trögt

Bild från idag när jag plåtade i min ensamhet
Bild från morse när jag fikade i min ensamhet....


Gårdagens ridpass

Igår var det en lång dag i studion med fotografering inför tidningen GAFFA. Det var verkligen jättespännande och lärorikt att få vara med på plåtningen. 

Vid 16.40 ungefär var jag tvungen att gå då jag skulle rida. Fick rida What's up och det går bara bättre och bättre även om jag inte kan få till vänstergaloppen, haha ❤️ Lite roligt att jag skrev att det skulle bli min nya Ibra, alltså någon som jag får rida mycket, och jag har ridit honom varje vecka sedan jag red honom första gången (var av tre gånger förra veckan) :D Men det gör inget - han är så mysig så! :)❤️

Idag ska jag fota, yeeeey! ❤️

Förberedelser

Alone

Är helt alone här på studion, hahah❤️
Har städat massor och även ställt upp lite blixtar osv inför morgondagens fotografering. Börjar dock få lite tråkigt - jag menar vad gör man helt ensam på en fotostudio när man praoar? Skulle kunma ta lite bilder men nu har jag ställt i ordning allt så fint inför i morgon så orkar inte ;) 
Näää jag får väl fortsätta med der som jag gör bäst; lyssna på musik och dricka  Loka :)❤️
På bussen

Sitter på bissen på väg till Gullmars nu och kom på att jag inte har berättat om ridningen som jag var på i måndags. 

Jag fick rida Silverstone och vi tränade på halter och halvhalter. Jag måste erkänna att det faktiskt inte gick särskillt bra, även om min ridlärare sa att det såg bra ut. 
Silver är en aning "valpig" i sitt sett (ett ben i varje hörn om ni förstår vad jag menar) och dessutom kom han på att om man rycker tyglarna ur ryttarens händer när man ska göra halt så slipper man, men på slutet så insåg han arr. Det var skönare att bara stanna. 

Men jag klandrar honom inte - han är trots allt bara fem och dessutom är han låg i rang så han är lite passiv när det är många hästar runt om. 

Hahah fin bild...

Working

Ledsen att jag inte bloggade igårkväll, men jag fick ett migränanfall efter middagen så orkade inte. Jobbigt - jag trodde att jag hade "vuxit ifrån" min migrän då jag inte har haft det på länge, men tydligen inte. Alla med migrän vet hur hemskt det är!

Nu är jag i alla fall på väg hem (och jag måste bara säga att det är så sjukt varmt att det känns som om jag sitter i en bastu med dunjacka). På torsdag så ska vi fota en artist, och idag kom hon till studion för att provta några bilder med olika bakgrunder med mera. Hon stannade ganska länge, och därför gjorde även jag det. Är så slut i fötterna, men det är roligt då jag lär mig massor! :)Lång dag

Påväg hem nu efter en riktigt lång dag. Det började med att jag hoppade på fel buss (vettefan hur jag lyckades - jag SVÄR att det var rätt! :O) så jag hamnade mitt inne i stan. Sedan irrade jag runt på centralen och tillslut så lyckades jag komma på en tunnelbana som gick till Gullmars bara för att sedan inse att jag PRECIS missade tvärbanan.... Träffade Anton i alla fall så behövde inte stå ensam och vänta på nästa ;)

När jag väl kom fram till Luma så hittade jag inte till studion så jag lyckades komma fram ca femtio minuter för sent! 

Under dagen så har jag i alla fall lärt mig massor! Håkan (våran kompis) hade mycket arbete på datorn så jag fick roa mig själv genom att fota gossedjur i olika ljus och med olika bakgrunder. Måste säga att de sista bilderna faktiskt blev väldigt bra! :D

Prao! ❤️

Vet inte om jag har sagt det, men denna vecka är det i alla fall prao. Jätteroligt faktiskt, då jag ska praoa hos en kompis till familjen som är fotograf. Vissa veckor är tydligen helt händelselösa, men hoppas det händer något roligt i veckan!

Nu sitter jag i alla fall på bussen, och kag kan stolt säga att detta är tredje gången ever som jag åker buss själv (Ja, jag gillar inte att åka buss)!
Själva buss och tvärbansresan är väl inget att oroa sig för, men det blir nog värre att hitta till studion sen... Önska mig lycka till! ❤️

Ledsen Florens som inte ville bada igår

Jadu

Har inte bloggat sen i torsdags insåg jag nyss (ooopsi).....

I torsdags så städade jag hela dagen och på eftermiddagen så åkte jag till stallet och red What's up. Hittade ytterligare några knappar (nej vad fult det där lät!) och det var roligt. På kvällen sedan åkte jag till Jenny och det var jättetrevligt förutom att jag sov ca 2h (05.30-07.25). Även fredagen gick åt för att stda och även sova en stund innan jag åkte till stallet och red What's up igen. Jag kom verkligen på mer och mer hur han ska ridas när jag fick rida honom tre dagar i rad, även om det är en del kvar att lära!

Igår, lördag, städade jag och tittade på TV (den har gått på i princip hela tiden den här veckan på Animalplanet och Natgeowild, haha) och på kvällen kom familjen Edlund på middag. Vi hade det jättetrevligt även om Amanda somnade vid 22.30 :)

Idag då? Troligtvis på grund av vädret så har jag mått lite halvkonstigt så mobilen och TV:n har hållt mig sysselsatt. Jag har även passat på att bakat lite hallongråttor, och för en timme sedan kanske så satte jag mig framför brasan och läste. Jättemysigt att bara koppla av sista dagen på lovet!
RSS 2.0