Dagens ridpass! :)

Idag var det, som på alla andra torsdagar, dags för ridning. Skänkelvikning stod det på schemat, och mina initsialer stod uppskivna efter finast Cordobés namn. :D (konstig mening där?) I alla fall så var han väääldigt pigg och lyckades nätt ich jämnt stå stilla när jag satt upp. Under grunhjälpskontrollen så rensade jag noggrant förhållningarna, och även fast han var pigg så lyssnade han bra.

Under själva övningarna så flyttade han sig väldigt fint i skänkelvikningen, men när vi gjorde övningrna i trav så blev han lite springig ;) Idag så höjde jag även kraven på honom och bad honom att verkligen trampa under sig även när vi inte höll på med övningarna. I slutet så sög han verkligen på bettet, vilket var väldigt kul eftersom att han annars är lite rädd om munnen. Jag kände mig völdigt nöjd efter dagens ridpass, och jag hoppas verkligen att jag får fortsätta rida Corre ❤


In tha School ;)


In tha School ;)


Light :)


Morning ❤


Hej :)

Allt bra med er?
Vet att uppdateringen inte har varit den bästa idag men jag har inte hunnit med skola, ridning och plugg. Är ganska mycket just nu men jag hoppas att de lignar ner sig snart så att jag kan skriva lite mer ordentliga inlägg! Utverdering av dagens ridpass får ni i morgon, btw ;)


Snoffie ❤


:)


Today :)

Idag har det inte hänt mycket ;)
Gick i skolan som vanligt, och hade håltimme på sista lektionen så fick sluta 13.45 - skönt! Sedan åkte jag och mammi iväg till Lyckås Ridsport för att handla lite saker på rean. Blev inte mycket men slutade i alla fall med att jag kom hem med ett par helskodda blå ridbyxor, och en brun "tröja" från HV Polo. :)
 


Påväg till Lyckås 👍❤


Snart smäller det ❤


Hello ❤


:)

Lamas ♥
(Fotad av Malin som bloggar på HÄR)

Favoriter ♥

Här kommer några av mina favoritbilder från arkivet... vilken är just din favorit? :)

Update :3


Torsdagens ridpass! :)

I torsadags så var det dags för galopparbete, och jag fick rida underbara Cordobés ♥
Etersom att Corre lätt blir spänd och trippig så försökte jag vara så lugn och avslappnad som möjligt redan från början. Eftersom att jag har ridit Corre några gånger så vet han att jag bara vill honom väl, och han gick med riktigt stora, avslappnade steg. Jag fokuserade även på att få honom ta stöd på bettet, då han gärna släpper det, vilket faktiskt fungerade hyffsat bra. Då det var väldigt kallt ute i torsdags så var hästarna väldigt pigga, och Corre var väldigt sugen på att springa. När vi började kontrollera galoppfattningarna så kunde han knappt lägga band på sig själv, och så fort han fick en signal för galoppfattning så tog han ett skutt upp i luften, och gav sig iväg. När grundhjälperna var kontrollerade så började vi med övingen. Tanken var att vi skulle galoppera på fyrkantspåret, och där det fanns plats så skulle vi gå in ett varv på volten och minska galoppen. Alla odds stod emot mig för att det skulle gå bra, men jag tyckte faktiskt att det gick helt okej. 
Eftersom att det var väldigt kallt, och vi var många som galopperade samtidigt så blev Corre extremt taggad, och ville gärna fokusera på allt annat än på mig. Något som inte direkt gör saken bättre är att han har ganska lite muskler, vilket gör att han tycker det är väldigt jobbigt att samla sig i galoppen. 
 
När övningen var över så travade vi av dem, och till min glädje så vågade han verkligen ta stöd på bettet, och sträcka ut sig ordentligt. När jag bad honom bära sig själv så fungerade även det utan problem, så alltså är jag ganska nöjd med torsdagens ridpass! :)
 
 
Bild 1: Charmig, men trött Cordobés som längtar efter mat.
Bild 2: Cordobés med sin hagkompis Eldor :)

Heeej :)

 

Natti! :)


Lördagsmys ❤


I can see you.... ❤


Tisdagens ridpass! :)

I tisdags så red jag somm sagt dubbelpass. Vi hade samma övning under båda passen, och övningen gick ut på att vi skulle träna på att variera ställning och böjning på böjda spår. 
 
Under första ridpasset fick jag rida hästen Plex. Plex blir väldigt lätt "stum" eller "hård" i munnen, av den enkla anledningen att han är väldigt känslig. Därför la jag fokus på mig själv - att jag skulle använda så mjuka, och små rörelser som möjligt. Det märktes på en gång att han trivdes med det, och vågade ta lite lagom stöd i bettet, samt slappnade av ordentligt. Övningen som vi jobbade med under större delen av lektionen gick ut på att vi skulle gå in på en 15 metersvolt (vid A eller C). Mitt i volten stod det en kon, och tanken var att vi skulle ställa och böja hästarnas så mycket att de nästan tittade på konen, samtidigt som vi var kvar på voltspåret. Efter ett varv på volten så gick vi in på stora mittvolten och galopperade ett var, bröt av till trav (eller skritt som vi hade i början av övningen) och gå vidare till nästa volt (där vi gjorde samma sak som vid första volten). Denna övning fugerade fantastiskt bra på Plex då han verkligen blir riktigt lösgjord i sidorna, och slappnar av ordentligt. När jag hade ett bra stöd på bettet så provade jag något nytt - nämligen att ge lite mer tygel och se om han kunde bära sig själv utan kontakt i tygeln. Det tog en liten stund innan han förstod vad jag var ute efter, men när han väl förstod så tuggade han på bettet och frustade nöjt. 
 
Under andra ridpasset fick jag rida Majors. Majje och Plexus är heeelt olika varandra, och alltså var det lite svårare att fokusera på övningen när jag var tvungen att ändra min ridning. Majors har ganska dålig frammåtbjudning, vilket gör det svårare att ställa och böja honom på volten, men tilslut så kunde han (stundvis) arbeta i en lagom hög form på halvlång tygel. När jag sedan skulle trava av så lyckades jag få upp ett lagom tempo, utan att han blev spänd.
Även om ridpasset på Majors inte gick lika bra som det på Plex så är jag ändå nöjd med ridpasset.
 
 
Bild 1: Plex & den extremt saknade Ville, med Lamas och Lando i bakgrunden ♥
Bild 2: En dålig, visad bild på Majors ;)

Bilder från i tisdags! :)


Gårdagens Ridpass! :)

Som jag nämnde igår så skulle jag iväg till stallet och hoppa ponny, vilket jag inte har gjort på väääldigt länge! Jag fick rida ponnyn Cross, en fin connemara, som jag endast har ridit en enda gång i tio minuter. 
 
Vi fick värma upp självständigt, och jag la fokus på att han skulle gå frammåt, då han har lite dålig bjudning. När bjudningen var bättre så började jag med galoppfattningarna. Jag fick faktisk till några riktigt fina fattningar, men däremot så la han till några bocksprång då och då. en liten stund senare så började vi med hoppningen. Till en början så hoppade vi bara lite låga språng, mest som gymnastikhoppning, men efter ett tag så höjde vi så att de verkligen skulle få hoppa ordentligt. Övningen gick ut på att vi skulle kunna reglera tempo, takt och gångart mellan hindrena, samt få dem uppmärksamma. Det gick faktiskt ganska bra, förrutom en gång när Cross stack iväg i en serie bocksprång efter hindret.
 
Cross och Buffalo :)

Jag är en dålig människa! :(

Förlååååt för att bloggen har varit död nästan hela veckan men jag har verkligen inte haft tid!
Det har varit väldigt mycket med skolan och ridningen denna vecka så jag har varken haft ork eller lust att uppdatera bloggen. Däremot är jag nu extremt bloggsugen, så får hoppas att det håller i sig! :)
 
Kort sammanfattning av veckan:
Måndag - Vanlig skoldag. Efter skolan gick jag hem och pluggade.
Tisdag - Halv studiedag! Jag och min kompis Malin åkte till stallet redan vid klockan 13.00 och fotade. Red dubbelpass - utverdering får ni senare ;)
Onsdag - Halv studiedag! Jag hade utvecklingssamtal (som gick bra) och sedan åkte jag och klippte mig. Efter det var det bara hem och plugga.
Torsdag - Vanlig skoldag. Efter skolan åkte jag till stallet och red, och även en utverdering från i torsdags kommer komma! 
Fredag (idag) - Vintervaldag. Jag åkte iväg med några klasskompisar till Sickla och klättrade. Det var kul men lite läskigt! ;) Nu har jag precis kommit hem, men snart åker jag iväg till stallet för att hoppa ponny! Har inte hoppat ponny på 3-4 år..... hmmm..... hur ska detta gå? ;)
 
Finaste Cordobés som jag red igår <3

En bild.

 

In tha stable ❤


Today ❤

Hoppas alla har haft en bra dag, för det är något som jag verkligen inte har haft. Jag har haft konstant huvudverk hela dagen, och alla lektionerna har varit extra stökiga. Kul :/

Men får ta och rycka upp mig; i morgon är det halv studiedag och ridning... Kul!
Och dessutom har jag fått så fina kommentarer att jag omöjligt kan gå och sura. Tack så mycket! ❤

Bjuder på en bild på min extremt goda kokoskaka som jag gjorde i lördags! :)


FAIL

Tjeeenare! Allt bra? 
Kom just på en sak.... det går alltid dåligt för mig när jag rider om någon fotar.... det blir verkligen aldrig bra bilder. Gäller det bara mig? 
Ex: 
 
Bild 1: Mina händer och armar alltså.... man skäms ju! Och självklart så har han precis trampat ur formen... jaja det kunde varit värre!
Bild 2: Alltså.... hur sitter jag?! Jag som brukar få beröm för min sits... usch skäms ju! Och mina tår? :o
Brukar detta hända er också? Att det går dåligt så fort kameran kommer fram? Ska se om jag kan hitta fler bilder så kommer ni förstå att det verkligen alltid händer mig!
Ps bild två är fotad av http://jennylundgrens.blogg.se

:)


En bild.

Älskar bilden, men har ingen aning om varför! ;)

:)


Pang! :)

 
Hahaha sååå tråkigt! :3

Älskling.... ♥

Jag älskar dig så otroligt mycket min vackra, tokiga prinsessa ♥
 
 

Lina :)

 
 

*Tummen upp!*

Alltså guud vad glad jag blir! :D 
Statestiken blir bara bättre och bättre och kommentarerna blir bara fler och fler! Jag får flera kommentarer om dagen som "Vilken fin blogg" eller "Vilka fina bilder". Det betyder verkligen såååå mycket mer än ni tror! :D
Alltså tänkt hur glad man kan bli för en liten kommentar! Fortsätt så - det betyder verkligen sjukt mycket! 
 
Från och med idag så ska jag ge minst fem snälla kommentarer per dag - både online och till andra härliga människor omkring mig. Gör det ni också vet ja! :)
 

Morning! :)


Min dag! :)

Idag har det åter igen varit en slapp dag. Sov till 11 (?) och gick ut och fotade lite på tomten. När det blev för kallt gick jag in och redigerade lite bilder, och sedan så ställde jag mig och bakade en kokoskaka. Mums!
Sen tog jag det lugnt i några timmar, men till slut blev det jobbigt att inte göra något så jag bestämde mig för att träna lite. Cyklade på crosstrainern ett tag, stretchade och sedan tog jag ett dopp i poolen. Lyx med egen inomhuspool! Efter det blev det middag, och sen dess har jag suttit framför datorn och ritat. Mys! :)
 

Winter...


Happy dog :)


Smakprov... ;)

Har precis varit ute och fotat lite - det är verkligen så fint ute idag! :D
Fler bilder kommer lite senare! ;)
 

Hästbilder, hästbilder, hästbilder... ♥

Remember that it´s copyright! ;) (©)

You light up my day like nobody else... ♥


Ibra :)


Flower...

 

Dagen :)

Har alla haft en bra dag idag? 
Själv har jag haft en riktigt skön fredag! Vi hade våran kortaste skoldag idag, och No provet kändes bra. Direkt efter skolan åkte jag i väg till stallet, där jag fick rida lilla bäbisen Ibra. Sedan åkte jag hem, duschade och lagade god mat. Efter det har jag bara suttit framför brasan och TV:n heeeela kvällen tillsammans med min fina lilla prinsessa. Mys!!! 
 
 
Erkänn att hon är fin! 
♥ My little angel ♥

:)


Dagens Ridpass! :)

Idag var det dags för ridning igen, och hästen jag fick rida idag heter Ibra. :)
Ibra är en unghäst (eller nää han är 7 år, så inte unghäst direkt, men han är sent tagen och har vilat en lång tid pga skada) och han slipper gärna undan arbetet. Han prövar massor med konstiga saker som att plötsligt inte vilja gå först, byter volt, ser "spöken" överallt, lägger huvudet på sned eller bara springer iväg helt plötsligt. Det värsta är nog när han "dyker" med huvudet. Men när man har sagt till honom så är han verkligen en supertrevlig häst, och man utvecklas verkligen som ryttare när man rider honom!
 
Idag skulle vi träna våran balans, samt att "rida hästen i övergångarna". Eftersom att Ibra är som han är så red jag även honom så som han behöver (gud det där lät vääääldigt konstigt, men ni skulle förstå om ni såg honom). Stundvis var han fin i formen, och på slutet så fungerade även övergångarna bra. 
Överlag så är jag ganska nöjd med dagens ridpass! :)
 
 
Kan slänga in en bättre bild på Ibra lite senare ;)

I STALLET.... :D

Clown heest ♥

Summer 2012.....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild 1: Cross
Bild 2: Brownie (R.I.P) ♥

Friends...

Vänner är bland det finaste vi har ♥

Beautiful winterland.... ❤


Morning :)

Även igår var det bra statestik och hyffsat bra med kommentarer - fortsätt så! Det betyder så mycket mer än ni tror! :D För övrigt så hoppas jag att alla får en riktigt härlig fredag! :)

Cordobés ❤


Dagens Ridpass! :)

Idag var det ridning som vanligt, och "sits och övergångar" var det vi skulle träna på. När jag kom dit så stod jag uppskriven på Schertzo, men min kompis frågade om jag inte ville byta till Cordobés, och jag sa självklart ja! Visserligen är Schertzo en jättetrevlig häst, men Corre är verkligen något alldeles speciellt ♥
 
Vi fick rida ganska mycket utan stigbyglar, vilket var väldigt spännande med tanke på att Corre blir liiiite övertaggad när man tränar mycket övergångar samt galopp (vilket var precis vad vi gjorde)! Men jag lyckades i alla fall sitta kvar, och på slutet så sänkte han sig jättefint, och jag kunde korta upp galoppen ordentligt utan att han bröt av. Måste säga att jag är riktigt nöjd med dagens ridpass! ♥
 
 
Hittar ingen bild på min vita prins, men ni kan få en bild på min vita prins junior i stället ♥

Mer hästbilder... ♥

Bild 1: Buffalo (fux) & Jonathan Joy (skimmel)
Bild 2: Cross
Bild 3: Start me up

My little princess ♥


Update :3


Miss summer...


Torsdag :)

Idag är det en ny dag med nya tag! 
Igår var det som sagt matteprov, och det kändes bra. Det var en lååång dag, och när jag kom hem så var det plugg som gällde... kul! ;)
 
Men idag blir det lite paus från pluggandet, och i stället ska jag åka iväg och rida. Kul!
Jajaj nu ska jag sluta tråka ut er.... slänger två bilder i stället ;)
 

Stockholm International Horse Show 2012


Morning :)

God morgon!
Sovit gott?

Igår hade bloggen både statestikrekord och kommentarsrekord! :D
Big like - fortsätt så! Hoppas ni gillar bloggen, och vill fortsätta följa den! :)


Sonet


Bildbomb från utomhus SM 2012...


Instagram photos

För fler fina bilder.... Följ mig på instagram! ;) ( carolinefvs )


Update....

En lagom charmig bild på min finis :)

Butterfly... ❤


Soap bubble....


Onsdag....

Då var det onsdag igen... idag är det en låååång dag i skolan med ett matteprov under första lektionen. Hoppas det går bra!
Efter skolan blir det hem och plugga inför nästa prov som vi har på fredag - fysikprov. 
Känner att det blev ett ganska tråkigt och dystert inlägg, så vi fräschar upp det lite med en bild :)
 
 
Min f.d. sköthäst Miraculix. Gullet! ♥

Dagens Ridpass! :)

Idag var det ett sådant ridpass när allt klickade. Känslan, formen, steget, framåtbjudningen, kontakten i tygeln... allt! Jag fick rida fina Lando, och valde att fokusera på mig själv. Jag ska använda mjuka, försiktiga hjälper, och hästen ska lyssna på dem. Jag skulle kunna berätta i evigheter om hur underbar Lando var idag, men väljer att lämna det inom mig. Känslan är för bra för att förklara med ord... ♥
 
 
Visad bild på Lamas (till vänster) och Lando (till höger)

Stallet next ❤

Hahha sitter och käkar lite nudlar.... Ska plugga lite och sen blir det stallet!! ❤


Heeeej :3

Igår blev det ingen uppdatering (sry) men det hände ändå inget intressant. Hade halv studiedag, så gick hem och åt lunch och sedan pluggade jag. Tog en paus på ca 20 min och åkte iväg med min broder (hahah) och handlade mat. Kom hem, sov i 1-2 h, åt mat och fortsatte plugga. Boring....

Men idag är det tisdag, och dags för ridning (YEY)! Ni får lite mer uppdatering senare ;)


Florens style! ❤


Jobbajobbajobba!

Just nu håller jag på och jobbar.. ni har säkert nyligen vaknat, men jag har redan jobbat i 4 h! Bara 1 h och 30 min kvar.... :)

Uppe med tuppen.... 👍

Söta lilla Florens är lite sugen på skinka.... ❤


Summer...


Fin heeest

 
En liten Lina :)

Kisse.... ♥


Om 163 dagar......

..... åker jag på ridläger på Björkängs Gård!!! ♥
 
 
Jag och världens finaste Prego på ridlägret förra året! ♥
 

Dagen & Gårdagens ridpass! :)

Har haft väääldigt dålig uppdatering de senaste dagarna, jag vet, men mina dagar har fyllts upp med skola, plugg och ridning. 
 
Igår var det torsdag, och dags för ridning, och jag fick rida hästen Timmy. Jag har ridit honom ganska många gånger, och känner honom hyffsat, men igår var han som en helt annan häst! Han "pep", hoppade åt sidan, sparkade bakut och var helt tokig! Allt eftersom lektionen gick så lugnade han sig, men det var ändå ganska spännande att se "vad ska han hitta på härnäst?"
Själva övningen gick i alla fall helt okej, då vi skulle träna på halter och halvhalter, och jag var trots omständigheterna hyffsat nöjd med ridpasset! :)
 
Idag så var det också dags för ridning, och precis som igår fick jag Timmy igen. Idag hade han däremot lugnat ner sig en aning, men han var ändå hyffsat pigg. Dagens övning var att fokusera på att "rida hästen i balans", vilket jag tyckte jag lyckades riktigt bra med! Timmy är en väldigt känslig häst, som är väldigt rädd om sin mun, och släpper därför gärna bettet. Efter att ha fått lite extra tips så fick jag honom att ta lika stöd på båda betthalvorna, och fick till en riktigt bra känsla. Han var verkligen extremt fin idag, lilla gubben ♥
 
 
Har verkligen INGEN bra bild på Timmy, men i stället så bjuder jag på en bild på mig och Lamas....
Hoppkurs våren 2011....♥

Ozzy ♥

 

Ozzy ♥

 

I morgon är det en ny dag

Idag har det inte hänt mycket.... plugga, skola... thats it.
Men i morgon är det en ny dag. Och inte vilken dag som helst - det är nämligen torsdag! Och torsdag innebär - just det - ridning!
Hahahah blev lite skummt där ;)
Nej men min kompis Jenny (hennes blogg hittar ni HÄR) följer med och fotar, så kanske kan vi få lite bilder sen? Hoppas det!
 
Ni får en bild på favoritponnyn Jonathan Joy ♥

Florens

 
Darling ♥

Björkängs Gård 2012....

 
Junior ♥

Horse show 2012....


Kvällsbild ♥

 
Dagens kvällsbild är på min f.d. medryttarhäst Smashing Klipp. Visst är han fin= 

Dagens Ridpass! :)

Idag var det tisdag, vilket innebar ridning! 
Jag red två pass idag, och jag fick rida hästarna Barberini och Majors. 
 
Barbie (som jag red först) var väääldigt pigg idag, men ändå känslig och lyhörd för hjälperna. Eftersom att det var lite igångsättning idag så tog vi det lungt, och tränade mycket halter, och han lyssnade finfint. Jag tränade mest mig själv att ge så små hjälper som möjligt, och han lyssnade verkligen super! 
Lite längre fram under passet när vi tränade galoppen så blev han lite smått övertaggad, men lyssnade ändå fint när jag tog tillbaka. Han jobbade stundvis i en fin form, men då och då "klev han ur" formen.
 
När det var dags för min andra lektion så fick jag sitta upp på hästen Majors. Han var ganska seg i början (som vanligt), men jag var på honom direkt, och då fick han till en ganska hyffsad bjudning. Han var även mer lyhörd för små hjälper än vanligt, vilket verkligen uppskattades! 
Vi gjorde i princip samma övningar under andra lektionen, och vi fick till några riktigt fina halter där han stod ordentligt uppställd. Formen var väl lite till och från, men det gjorde inget, eftersom att det inte var det som jag fokuserade på.
 
Överlag så är jag nöjd med dagens ridpass, även om jag frös en del om tårna ;)
 
Bild 1: Barberini, visad (?)
Bild 2: Majors (hade bara en mobilbild, haha!) 
 
 

Ronaldo


On my way....

.... to the stable.
Undra vem man får rida? 
 

Bildet från i söndags... :)


 
 

Clown heest ♥

 
Start ♥

Heeest ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild 1: Start me up
Bild 2: Buffalo 
Bild 3: Oboy

Right now..

.... sitter jag och pluggar till ett NO - prov som jag har på fredag.
Bjuder på en bild på min fiiiina vovve! ♥
 

...


Three random pictures...... (©)


Inte igår eller idag heller ;)

Hahah har verkligen inte haft tid eller lust att blogga under de senaste dagana, men nu ska jag skärpa mig!
Det har inte hänt sååå mycket, har varit ute med hunden, fotograferat, och varit med min kompis Amanda. Lungt fast ändå inte ;)
Nej men nu ska jag skärpa mig! Bjuder på en bild så blir ni glada! :D
 
 
Old picture of my sweet little princess! ♥ ©

Idag är en ny dag... :)

Igår så kände  jag att jag helt enkelt inte hade lust att uppdatera, och gjorde inte det heller. Tycker att det är roligare att uppdatera om man slipper känna att man "måste", och det ska ju vara roligt, eller hur?
Nu har jag i alla fall blivit frisk, vilket jag gärna hade varit igår. Men nej då, igår skulle jag självklart vara sjuk, så att jag inte fick åka och rida -.-
 
Men jaja, de är ridning på tisdag igen, så det blir inte såååå många dagar att vänta. Och dessutom kanske vi åker iväg till några vänner, och de bor på en stooor hästgård, så i så fall tar vi nog en liten tur ;) 
 
Idag bestämde sig jag och min storebror för att ta en promenad med hunden vid Tyresö Slott, och självklart hängde kameran med. Tyvärr hade solen gått ner lite mycket när vi kom, så det var svårt att få några sådär riktigt bra bilder. Dessutom hade jag endast med mig ett fast objektiv, 85mm, vilket gjorde att det var svårt att få bra kvalité på bilderna när hunden sprang långt borta. Men jag har försökt klippa och fixa till dem lite, så jag hoppas att de duger. Ni får fyra bilder i detta inlägg, och det kommer säkert fler lite senare ;) 
 
 
My little princess ♥
 
 

2 Januari 2013

Ledsen för en dålig ippdatering idag, men tyvärr blir bloggen öidande när man inte mår bra. Då orkar jag helt enkelt inte blogga... Menmen febern verkar gå över, så förhoppningsvis så blir bloggningen bättre i morgon :)

Idg har jag bara tagit det lungt heeeela dagen, så inte något intressant att skriva om direkt. Bjuder två bilder, så blir inlägget liiiite roligare i alla fall ❤


Santa ❤


Love.... ♥

 
Florens ♥

2013....

Allt bra med er?
Själv har man gått och blivit genomförkyld... Bra start på nya året... -.-
Menmen man får se det positivt - börjar man med alla motgångar, så vet man att det bara finns plats för framgångar under resten av året! *Tummen upp*
De blev inte så bra bilder igår, men bjuder på en gammal bild på raketer. De nya får ni se någon annan gång ;)
 

Winter wonder land.....


RSS 2.0