Ridning Mañana - Skutans Gård :)

Hello everybody!
Som jag nämnde igår så skulle jag och Malin åka till Skutans Gård idag för att rida, och strax efter 13 så hämtade de mig, och så åkte vi iväg. :) Skutan ligger ungefär en kvart från oss, men det tog sjuukt lång tid att hitta, då GPS:en ville att vi skulle köra rätt ut i skogen.... Tillslut ringde vi i alla fall till personalen, och de hjälpte oss att hitta rätt. Ungefär klockan 13.40 så kom vi fram till gården, och när vi hade betalat så gick vi för att hämta in hästarna. Vi kunde dessvärre inte hitta grimmorna, men ganska snart så kom personalen in med våra hästar ;) Vi ryktade hästarna, men sen var hovslagaren tvungen att fixa en tappsko på min häst, så det tog lite tid innan vi kunde gå ut och rida ;)
 
När vi tillsist kom ut till ridbanan så var klockan redan 14.30, och vi började med att skritta fram. Min häst var ganska nyffiken på saker som hände runt om kring, men inte rädd, och hon var sådär lagom pigg. När vi skulle korta upp tyglarna så blev hon genast spänd, så jag tog tyglarna/släppte dem/tog dem/släppte dem några gånger så att hon skulle känna sig bekväm, samtidigt som jag pratade och berömde henne. Ganska snart insåg jag att den metod som fungerade bäst när hon blev spänd var att klia henne strax framför manken, för då blev hon lugn och avslappnad direkt. 
I början var hon även lite stel, men efter att ha gjort lite sluta, öppna och skänkelvikning i både skritt och trav så var hon riktigt mjuk och fin. Jag lät henne arbeta på halvlånga tyglar, vilket hon verkligen trivdes super med, och hon frustade nöjt hela tiden. Hon lyssnade super på allt jag bad henne om, och det märktes att hon tyckte det var roligt. I både skritten och traven var hon sjukt fin, men i galoppen så skuttade hon lite, samt hade en väldigt kort galopp. Hon blev även lite spänd, och efter som att det var första gången jag red henne så struntade jag i den nästan helt. 
 
På slutet så travade jag av på en åttvolt, samt flytta henne sidvärts på diagonalerna när man byter volt, och det fungerade sjukt bra. Jag bad om en lite högre form i skänkelvikningen, och lät henne gå i en lägre form på voltspåret, och även det klarade hon av superbra på halvlång tygel! :)
 
Som sammanfattning så skulle jag vilja säga att Skutan är en sjukt mysig liten gård med extremt trevlig och hjälpsam personal. De märks verkligen att de gör allt för att hästarna ska må bra, och det var ett riktigt fint litet stall. Alla hästarna hade varsin box, och även om det var lite struligt i början så gillade jag Skutan ändå. Det märks att personalen verkligen har förtroende för de som kommer och rider, och det var en ganska mysig versamhet med trevliga hästar! :)
 
Har tyvärr bara dåliga mobilbilder att bjuda på, men det är bättre än inget ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Bella

jag har varit med kompisar och myst i solen :) själv då?

2013-04-28 @ 20:05:21
URL: http://bellaariechens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0