Fem saker du inte visste om lassie

* Lassie är alltid positiv. Jag får dagligen kommentarer om att hon alltid ser så glad ut när man går förbi hennes box samt att hon ser så positiv ut när man rider henne. De som har ridit/skött om henne säger samma sak! :)
 
*Lassie är en väldigt försiktig och reserverad dam samtidigt som hon är social. Man måste verkligen vara lugn och försiktig i hanteringen av henne då hon annars lätt blir lite orolig och backar undan. Men så länge du klivet in lugnt och försiktigt i boxen och undviker hastiga rörelser så är hon super social och gosig!
 
* Lassie hatar att stå uppbunden. Att stå fastbunden i gången är nog bland det tråkigaste som finns och det slutar alltid med att hon kissar eller bajsar i protest. 
 
* Lassie kan ha så oerhört mycket energi. I dagsläget äter hon endast silage dvs vi ger henne inget kraft eller dylikt och trots det är hon superpigg och glad varje dag. Hon har en vilodag i veckan och oavsätt om man har kört hårt med henne dagen innan så håller hon på att explodera dagen efter vilan. Knashästen min! 
 
* Lassie är så oerhört svår att rida. I början trodde jag bara att det var jag som var helt kass, men nu efterhand har jag insett att hon faktiskt är svår. Alla de andra mer rutinerade ryttarna i stallet som har ridit henne säger att hon är oerhört svår att hålla "inom ramen" om ni förstår hur jag menar. Just nu har hon inte heller ordentligt med muskler vilket gör det hela ännu svårare, men hon är verkligen inte lätt alltså. Dock kan hon vara galet fin ibland - det varierar från dag till dag! ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0